Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле за По-здрави деца

ПОРЦИЯ БАЛАНС*

Нестле за по-здрави деца ви подарява ценни съвети за балансирано хранене, както и 3 забавни игри, с които да забавлявате вашите малчугани вкъщи (научете повече като свалите файловете в края на тази статия).

Не, това не е просто чиния. Това е реален метод, който ти помага да приготвиш балансирано меню за твоите деца, добро за цялото семейство. Защо? Защото знаем, че трябва да хапваме разнообразно, но не винаги знаем в какви пропорции. Защото трябва да знаем точно какво количество да хапваме. Защото не винаги знаем каква трябва да е порцията. И понякога имаме нужда от малко вдъхновение.

„Порция Баланс“ ти показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря. Предназначена за деца между 4 и 12 години, тя е перфектният начин да се уверим, че те се хранят балансирано и растат здрави.

Порция Баланс

Вътрешността на чинията е разделена на 3 (три) части, които указват, че половината от чинията трябва да е с изпълнена със зеленчуци; четвърт от нея с храни, богати на протеини; и четвърт със зърнени храни, макаронени изделия, ориз и други въглехидрати.

На ръба на чинията, ще намериш препоръки за останалите хранителни групи, тъй като плодовете, маслото, ядките, млечните продукти и водата са основни за здравословната диета. Най-малко 60 минути упражнения на ден допринасят за балансираното хранене за по-здравословен начин на живот.

Децата могат да учат докато оцветяват чинията и да откриват повече за храната и своите предпочитания като играят настолни игри.

„Порция Баланс“ е Ваш помощник не само във връзка със здравословното хранене, но и при изготвянето на дневно и седмично меню, което да включва всички храни, от които детето се нуждае, за да расте здраво.

Хартиена подложка Порция Баланс

Можете да свалите “Хартиена подложка Порция Баланс" от файловете в края на тази статия.

Хартиената подложка съдържа цялата полезна информация за „Порция Баланс“ и нещо повече - тя демонстрира дозите за сервиране и дава предложения и идеи за различните храни, съдържащи протеини, фибри, въглехидрати, здравословни мазнини и плодове.

Знаете ли още какво е много важно за здравословния живот? Играта! Децата учат много по-лесно и усвояват по-бързо добрите навици, когато играят.

Затова и превърнахме „Порция Баланс“ в картинка за оцветяване: „Моливко Вълшебник“ предизвиква малчуганите чрез магията на цветовете да научат повече за балансираното хранене и какво е препоръчителното количество храна.  

Моливко Вълшебник

Можете да свалите картинка за оцветяване: „Моливко Вълшебник“  от файловете в края на тази статия.

Допълнихме „Порция Баланс“ и с настолна игра. Наистина. "ЗАРеди порцията" Ви предизвиква да играете заедно - помага Ви да разберете хранителните предпочитания на малчуганите, а на тях да открият интересна информация за полезните неща в нашата храна. Подгответе отговорите си и се пригответе за полезно и забавно, прекарано време заедно.

Настолна игра ЗАРеди порцията

Можете да свалите настолна игра "ЗАРеди порцията" от файловете в края на тази статия.

*Настоящата „Порция Баланс“ представлява модел за представяне на хранителните групи в основното хранене и не противоречи на „Препоръките за здравословно хранене на деца 3-6 години в България“.

 

Подобни статии